RS 14 ”Stavanger”
Først en stor takk til det hyggelige mannskapet på RS 14 ”Stavanger” som tok meg om bord, og min lille båt på slep ut på Follahavet, slik at jeg skulle få mine bilder av denne ærverdige gamle damen på sin siste tur over Folla før hun skulle bli museumsgjenstand i hovedstaden.
RS 14 ”Stavanger” ble tatt i bruk som redningsskøyte i 1901, - og er fortsatt helt originalt utrustet. Imponerende!, ikke en gang motor har blitt montert, her fungerer alt på gamlemåten, selv om dette var virkelig hitec i 1901. Reserveløsningen her når vinden sviktet er ett par årer, eller med varp i land eller anker å vinsje seg frem med rå muskelkraft.
Værforholdene var perfekte for å få de bildene jeg aller helst ønsket meg; regn, haglbyger, torden, lyn, regnbue og bølgehøyde 2 – 4 m, - hva mer kan man ønske seg?

Ps. Dessverre har jeg begrensede muligheter til å svare på eventuelle kommenterer i disse tider, så derfor takker jeg på forhånd til de som eventuelt skulle komme med ros eller ris til bildet, så skal jeg love å gå gjennom eventuelle innspill når tidsoverskuddet dukker opp.
Bildet inngår i albumet Ytre Namdal - Viser her noe av naturen, miljøet og kjente steder.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF-S 17-55mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde51mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_396503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Håvard F.

Her får jeg tanker tilbake til gamle malerier av skuter. Godt formidlet og passe dårlig vær forsterker bildets opplevelse. Liker dette.
mvh
Håvard
Kjartan T.

Flott dette altså, et virkelig godt bilde av den gamle redningsskøyta. Kunne ønske at det var jeg som hadde tatt meg tid til å dra ut. Bra at du gjorde det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu